17 Haziran 2018 Pazar

Ücretsiz Web Sitesi Nasıl Açılır?



Bu yazımda beş kuruş para harcamadan nasıl web sitesi sahibi olacağınızı anlatacağım. Aslında bu bir seri olacak gibi. Çünkü ücretsiz web sitesi sahibi olmanın birden çok yolu var. Hem de çok kaliteli, güvenilir, özgür yollar bunlar. İlk yöntemim Google’ın ünlü hizmeti Blogger. Ama bu yazıyı neden yazma gereksinimi duyduğumu da eklemem gerek. Mega Holdings’ten Site Almayın! başlıklı yazıma bazı kişiler aklınca eleştiride bulunmuşlar. Demişler ki bu kadar uygun fiyata bulursan söyle de biz de faydalanalım. Şimdi ben ücretsiz yöntemini paylaşıyorum.
Önemli Not: Ücretsiz site açma işine girmeden önce Bedava Hosting Tuzağı yazısını okuyabiliriniz. Benim tecrübelerime göre de hiç para ödemeden alınan bir hizmetin muhakkak eksileri olacaktır. Ancak çok az bir miktar ödeyerek sizde %100 güvenilir, kontrolü %100 size ait bir site açıp, kimse ile kazancınızı bölüşmek zorunda kalmayabilirsiniz. Eniyiyabancihosting.com sitesi bu konuda dünyadaki en iyileri toplayıp incelemiş Türkiye’deki başarılı sitelerden biri diyebilirim.

Blogger İle Ücretsiz Web Sitesi Açmak

Blogger ileherhangi bir ücret ödemeden, kod bilgisi gerekmedençok güzel bir web sitesi açabilirsiniz. Örnek olarak Mahvi Eğilmez hocamızın sitesini gösterebilirim. Kendisinin oldukça fazla takipçisi bulunmakta(www.mahfiegilmez.com). Blogger’ınbir çok avantajı bulunmakta.    

  • Google Güvencesi! Evet arkadaşlar bu size sunulan en büyük avantajdır. Eğer altyapı Google’ınsa arkanıza yaslanın ve keyfini çıkarın. Ne bir hack korkusu ne de sitenin çökmesi tehlikesi var. Google’ı zaten hackleyemezler de, diyelim ki sitenize  DDOS atağı yapılıyor olsun. Google dev altyapısı sayesinde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
  • Tamamen Türkçe. En büyük kolaylıklardan biri arayüzün Türkçe olması elbette.
  • Sistemi ayrıntılı bir şekilde anlatan rehberi mevcut.Bu adrestenrehbere ulaşabilirsiniz. Bu rehberde siteyi kurmaktan tutun da tasarıma kadar her bir ayrıntı mevcut. Ayrıca forumlar aracılığıyla karşılaştığınız sorunları kolayca çözebilirsiniz.  
  • Web sitenizdinamikolacaktır. Yani ziyaretçilerinizle etkileşime geçebilirsiniz. Yorum alabilir ve bu yorumları organize edebilir, kontrolünü yapabilirsiniz.  
  • Onlarca şablon arasından istediğiniz birini seçebilir ve istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
  • Sizeayrıntılı istatistiklersunuyor. Günlük hitiniz, tarfik kaynaklarınız, ziyaretçilerinizin işletim sistemlerini bile gösteriyor.  
  • Google kendi servislerine torpil geçer. SEO’cular böyle diyor. Kendileri birçok  kez deneyimlemişler ve bu sonuca varmışlar. Yani diğer sitelerden 1-0 öndesiniz diyebiliriz. Arama motoru optimizasyonu konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
  • Reklam geliri elde edebilirsiniz. Google Adsense ile ziyaretçilerinizden tıklama başına belirli bir ücret alıyorsunuz. Tabii bu oran(tıklama başına maliyet) sürekli değişmekte.
  • Blogger.com uzantılı adres almanız şart değil.Kendi alan adınızı da kullanabilirsiniz.Mesela İHS Telekom’dan yıllık 20 TL’ye alan adı alıp bloğunuzu bu alan adıyla kullanabilirsiniz.  
Blogger’a üye olmak içinbu adresetıklayın. Sistemi de dediğim gibi rehberden öğrenebilirsiniz. E artık bu avantajlara bakıp da hala bildiğinizi okuyorsanız diyecek bir sözüm yok. Haaa “Arkadaş ben blog sitesi açmak istemiyorum ki!” derseniz bir sonraki yazımdaWordPress.com‘u anlatacağım.   
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum